AGİT Genel Seçimler Gözlem Raporu Yayınlandı

esithaklar tarafından tarihinde yayınlandı

Avrupa Güvenlik ve İşbirligi Topluluğu (AGIT-OSCE)’in 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlere göndermiş olduğu heyetin Gözlem Raporu’nun Türkçe çevirisi yayınlanmıştır.

 6 Nisan 2011’de Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (AGİT/ODIHR) 12 Haziran milletvekili seçimlerini gözlemlemek üzere Türk yetkililer tarafından davet edilmiştir. Bu davetten önce Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (AGİT/ODIHR) bir İhtiyaç Değerlendirme Misyonunu (NAM) 30 Mart ila 1 Nisan 2011 tarihleri arasında Türkiye’ye göndermiştir.1 Misyonun tavsiyelerini temel alan Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (AGİT/OHIDR) 23 Mayıs ile 18 Haziran 2011 tarihleri arasında Türkiye’de bulunacak bir Seçim Değerlendirme Misyonu (NAM) görevlendirmiştir.

AGİT/ODIHR Seçim Gözlem Misyonuna (EAM) Cayetana de Zulueta başkanlık etmiştir ve misyon AGİT üyesi 13 katılımcı devletten gelen 19 seçim uzmanından oluşmuştur. Ankara’da konuşlanan uzmanlara ek olarak AGİT/ODIHR Seçim Gözlem Misyonu İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’e de ekipler tayin etmiş, ayrıca Bursa, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Manisa, Adana, Mersin, Van ve Trabzon’a ziyaretlerde bulunmuştur.

Rapora aşağıdaki bağlantıdan da ulaşabilirsiniz.