Sivil İzleme Ağı Projesi

esithaklar tarafından tarihinde yayınlandı

Türkiye’de ilk defa oluşturulması planlanan Sivil İzleme Ağı, insan hakları ihlalleri ve ayrımcı uygulamaların izlenmesi ve raporlanması amacıyla, farklı illerde çalışma yürüten yerel sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesini amaçlayan bir çalışmadır. Çalışmanın amacı insan haklarına saygıyı güçlendirmek ve korumak için sivil toplum örgütlerinin birlikte oluşturacağı ve birlikte kullanacakları ortak bir bilgi/veri tabanın yaratılmasıdır.

Sivil İzleme Ağı  hak ihlalleri ve ayrımcı uygulamalarla ilgili sistematik izleme/belgeleme çalışmaları yapacak ve  periyodik raporlar hazırlayacaktır. Çalışmanın Türkiye’de hak ihlallerinin ve ayrımcılığın önlenmesi mücadelesine, sivil toplum örgütleri arasında ortak çalışma alanları yaratmaya ve bilgi paylaşım ağının güçlenmesine katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Sivil İzleme Ağı, farklı bölgelerde ve farklı tematik alanlarda çalışma yürüten sivil toplum örgütlerini bir araya getirmeyi planlamaktadır ve katılmak isteyen  tüm sivil örgütlere açıktır.

Çalışma Şubat 2011’de başlamıştır ve bir bölümü NED tarafından desteklenmektedir.