Irkçı Nefret ve Ayrımcılık

esithaklar tarafından tarihinde yayınlandı

Ötekilere” Yönelik Irkçı Nefret ve Ayrımcılık Etki̇n Soruşturmadan Azade

Türkiye’de hiçbir idari ve adli makam “ötekilere” yönelik ırkçı nefret ve ayrımcılık içeren haberler/ yayınlar karşısında harekete geçmiyor.

Söz konusu Türklük, Sünnilik ve Müslümanlık olduğunda hemen işlemeye başlayan devlet ve adalet çarkları   Ermeniler, Aleviler, Kürtler, Rumlar, Yezidiler, Süryaniler, Romanlar, Araplar için hiç harekete geçmiyor.

Başbakanın “Herkes halkımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak tavrını belirlemeli. Halkın, bu milli hassasiyetlerine dokunulduğu zaman şüphesiz ki tepkisi farklı olacak.” dediği, İçişleri bakanının ırkçı gösterilerde konuşma yaptığı, Adalet Bakanlığı’nın etnik ayrımcılık iddiası karşısında topu savcılıklara attığı, Hrant Dink’in katlinde adı geçen kamu görevlileri için soruşturma izinlerinin verilmediği hatta tek tek terfi ettirildiği bu ortam herhalde cumhuriyet savcılarını da görevlerini yapmamaya itiyor.

Hemen hergün yazılı ve görsel medyaya yansıyan ayrımcılık ve nefret söylemi karşısında hiç bir savcı resen soruşturma açma yetkisini kullanmıyor.

Nefret suçu ve ayrımcılığın son örneği http://www.onur-board.eu adlı internet sitesinde, sitede bulunan yazılarda Aleviler, Ermeniler, Kürtler, Sürnayiler ve Yezidilere ilişkin nefret suçu işleniyor. Sitede birçok kişinin kişisel verileri de deşifre edilmiş durumda.

Savcıları göreve davet ediyoruz.

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği