Panel: Özgürlük ve Gözetim Sarkacında Dijital Haklar

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Daralan Demokratik Alan ve Uluslararası Dayanışma” panel serisinin ikinci etkinliği “Özgürlük ve Gözetim Sarkacında Dijital Haklar” 5 Kasım Perşembe günü saat 16:00’da çevrimiçi gerçekleşecek.

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hafıza Merkezi ve Hollanda Helsinki Komitesi ortaklığında düzenlenen panelde konuklarımız Pakistanlı hak savunucusu Nighat Dad ve Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Kerem Altıparmak. Panelin moderasyonunu gazeteci Sezin Öney gerçekleştirecek.

Her birinde Türkiye’den ve dünyadan birer hak savunucusunu konuk ettiğimiz panel serisinde amacımız demokratik/sivil alanda yaşadığımız zemin kaybı ve Covid-19 salgınının yarattığı dönüşüm şartlarında insan hakları mücadelesine küresel bir mercek tutmak. Serinin her panelinde insan hakları çalışmaları için önem taşıyan farklı bir alana mercek tutuyoruz.

Dijital haklara odaklanacağımız bu panelde internetin özgürlük ve gözetim karnesi, hak savunucularının karşılaştığı güvenlik sorunları, dijital alanın Covid-19 şartlarında nasıl dönüştüğü konularını Türkiye ve Pakistan üzerinden karşılaştırmalı bir biçimde ele alacağız. Panelde üzerinde durmak istediğimiz bir başka konu dijital haklar alanının insan hakları hareketinin geleceği için taşıdığı anlam ve önem.

3 Kasım Perşembe günü 16.00-18.00‘da çevrimiçi gerçekleşecek panele kayıt olmak için: https://forms.gle/CQoYuvVLct5UQFAj7

Etkinlik sırasında İngilizce-Türkçe simultane çeviri sunulacaktır.

Kategoriler: DuyurularGenel