Podcast: “Yasaksız Meydan” Başlıyor!

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Eşit Haklar için İzleme Derneği ve Kısa Dalga Medya işbirliğinde hazırladığımız yeni podcast serisi “Yasaksız Meydan” 13 Kasım 2020 Cuma günü yayına başlıyor. “Yasaksız Meydan” iki haftada bir Cuma günleri İrem Afşin’in sunumuyla tüm podcast platformları(*), kısadalga.net ve esithaklar.org web sitelerinde yayınlanacak.

Demokratik ve çoğulcu bir toplumun temel gereksinimlerinden biri olan Barışçıl Toplanma Özgürlüğü, toplumlarda etkili bir yurttaş kontrol mekanizması yaratır. Barışçıl toplanma özgürlüğü Anayasa ile güvence altına alınmış, evrensel bir insan hakkıdır. Barışçıl gösterileri engellemek, yasaklamak, müdahale etmek, yargılamak uluslararası standartlara aykırıdır.

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği olarak 2015 yılından beri Türkiye’de barışçıl toplanma özgürlüğüne yönelik ihlalleri izleme ve raporlama çalışması yapıyoruz. Bulgularımız Barışçıl Toplanma Özgürlüğü’nün yasaklamalar, kısıtlamalar, müdahalelerle neredeyse kullanılmaz hale getirildiğini ve ihlallerin toplumun farklı kesimlerinin ve farklı görüşten grupların demokratik katılımını, söz ve taleplerini ifade etmelerini engellediğini göstermektedir.

#Yasaksız Meydan bu engellere muhatap olan ayrımsız herkes için, sözlerini söyleyebilecekleri bir mecra olmak üzere yola çıkıyor. İlginiz, desteğiniz ve katılımınızla büyüyecek ve güçlenecektir.

(*) Spotify, Spreaker, SoundCloud, Apple Podcast ve Google Podcast başta olmak üzere tüm podcast platformlarında