Eşitlik festivali: Birlikte ve Çok Sesli

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Eşitlik Forumu’ndan “Eşitlik Festivali” kapsamında “Birlikte ve Çok Sesli” konser

“Birlikte ve Çok Sesli” Çevrim İçi Konser, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği ve Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası Projesi” kapsamındaki “Eşitlik Festivali”nin Ayrımcılık Temalı Film Günleri ertesindeki final etkinliği olarak düzenleniyor. 16 Ocak 2021 Cumartesi günü saat 20:30’da çevrim içi konser yayınına Eşitlik Forumu sosyal medya hesaplarından ve YouTube kanalından erişilebilecek.

İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası Projesi’nin en temel hedefi, ayrımcılığa dair toplumun genelinde farkındalık yaratmak, ayrımcılıkla mücadeleyi artırmak ve bu konudaki mekanizmaları daha işlevsel hale getirmektir. Bu amaçla kurulan Eşitlik Forumu, 80’ı aşkın sivil toplum örgütünün bileşkesinden oluşmaktadır. Ayrımcılık algısı araştırması, kampanya farkındalık çalışmaları, film, grafik ve haber yarışmaları, alt hibe programı, çeşitli atölyelerden oluşan kapasite geliştirme, izleme, raporlama, davalama-savunuculuk çalışmaları, uluslararası sempozyum ve film günlerinden oluşan proje, “Birlikte ve Çok Sesli” (#EşitlikİçinSöylüyoruz) çevrim içi konseri ile final yapıyor.

“Birlikte ve Çok Sesli” (#EşitlikİçinSöylüyoruz) çevrim içi konseri bir arada yaşamaya vurgu yapar. “Haklar Eşittir Eşitlik Haktır” sözüyle yola çıkan kampanyamız, 3 yıla yakın bir süredir, bütün “ayrı”larıyla bir arada yaşama zemininin mümkün görünmediği günlerde çok sesliliği çok büyük bir imkân olarak görüyor ve söylüyor. O sebeple “Eşitlik İçin Söylüyoruz”. Risk altındaki grupların/bireylerin gerek hukuk karşısında gerek gündelik hayatta, her gün, farklı sebeplerle ayrımcılığa maruz bırakıldığı günümüzde bizler, eşitlikçi bir dünyanın çok sesliliği ile renklendiği insanca bir yaşamı savunuyoruz. “Çok seslilik”ten bütün seslerin sadece söze döküldüğü değil, ama aynı zamanda duyulduğu bir toplumsal zeminin gerekliliğine inanıyoruz.

Konserimizde Özlem Ağrı, Ruşen Alkar, Liana Benli, Fotini Kokkala, Ayşenur Kolivar, Rewşan, Yılmaz Sütçü, Fırat Tanış ve Ayşe Tütüncü şarkılarıyla, Pakrat Estukyan bir hikayeyle yer alıyor. Konserin sanat danışmanlığını Ayşe Tütüncü yapıyor.

16 Ocak 2021’de, şarkılarımızı “Birlikte ve Çok Sesli”, Eşitlik İçin Söylüyoruz.

Sizlerin de eşlik etmesini yürekten temenni ediyoruz.

Haydi, hep birlikte söyleyelim.

“Birlikte ve Çok Sesli”

Çevrim İçi Konser

#EşitlikİçinSöylüyoruz

16 Ocak 2021 Cumartesi Saat 20.30 Eşitlik Forumu YouTube kanalında

Konserle ilgili basın iletişimi için: M. İrem Afşin irem@esithaklar.org

Konser detaylı bilgisi için iletişim: Ayşe Görür narayse@gmail.com

Website: www.esitlikforumu.com

Twitter: @esitlikforumu

Facebook: @esitlikforumu

Instagram: @esitlikforumu