“Ayrımcılık Yasağı, Başvuru Mekanizmaları ve Ayrımcılığın İzlenmesi Rehberi”miz yayımlandı!

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Hrant Dink Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) olarak Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) ile birlikte yürüttüğümüz “Ayrımcılığın Önlenmesinde Başvuru Mekanizmalarının Kullanılmasının Desteklenmesi Projesi” kapsamında ayrımcılığın önlenmesinde ve ayrımcılık olaylarında ulusal insan hakları ve eşitlik kurumları ile yargı mekanizmalarının etkili bir araç olarak kullanılması hedeflenmiş  ve ayrımcılıkla mücadele kapsamında aktif bir rolü bulunan avukatlara yönelik eğitim rehberi hazırlanmıştır.

Proje kapsamında hazırlanan “Ayrımcılık Yasağı, Başvuru Mekanizmaları ve Ayrımcılığın İzlenmesi Rehberi” isimli rehberde, ayrımcılığa maruz bırakılan bireylere doğrudan destek sunan ve yargısal/yarı yargısal sürecin yürütücüsü olan avukatlar ve hukukçularla birlikte mağdurun temas halinde bulunduğu bir diğer önemli aktör olan sivil toplum çalışanlarının ayrımcılığa karşı yürüttükleri çalışma faaliyetlerine katkı sunması da düşünülmüştür.

Ayrımcılıkla mücadelede sorun alanı tespit edilerek hazırlanan rehber dört ana bölümden oluşmaktadır.  Ayrımcılığın Önlenmesi ve Uluslararası Mekanizmalar bölümü Yrd. Doç. Dr. Kasım Akbaş tarafından, Ayrımcılığın Önlenmesi ve Ulusal Mekanizmalar bölümü Av. Revşan Deniz Yıldırım Çobanoğlu tarafından, Uluslararası Standartlar Çerçevesinde Dava Raporlama bölümü Av. Ezgi Şahin tarafından, Ayrımcılığa Uğrayan Bireylerle İnsan Hakları Temelli Görüşme Teknikleri bölümü ise Sos. Hiz. Uzm. Songül Özbakır tarafından hazırlanmıştır.

Söz konusu rehbere PDF formatında şu bağlantıdan erişebilirsiniz.

Bu proje kapsamında üretilen diğer yayınlarımız için web sitemizdeki yayınlar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.