KARAR ANALİZ ATÖLYESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK!

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD),“Dezavantajlı Grupların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında 19-20 Mart 2022 tarihlerinde Antalya’da baroların ilgili komisyonları ile avukatlara yönelik “Karar Analiz Atölyesi”nin ikincisini düzenledik.

Karar Analiz Atölyesi ile baroların ve avukatların, dezavantajlı grupların (kadınlar, etnik ve/veya dini azınlıklar, mülteciler, engelliler, LGBTİ+lar vb.) adalete erişiminin güçlenmesi için etkili başvuru ve savunuculuk yapabilmesine katkı sağlamak hedeflenmiş olup bu kapsamda açılan davalar ve verilen kararlar analiz edilerek, adalete erişimi sağlayacak etkili yollar ve pratik bilgiler paylaşılmıştır.

Dezavantajlı Grupların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi Projesi, baroların, insan hakları avukatlarının, sivil toplum örgütlerinin (STÖ) ve ilgili kurumların dezavantajlı grupların adalete erişimde yaşadığı problemlere çözüm üretme konusunda işbirliklerini arttırmak üzere beş pilot ilde (Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır ve Mardin) yürütülmektedir. İki yıl sürecek olan proje izleme ve raporlama, veri toplama çalıştayları, ulusal ve uluslararası mekanizmaların etkili kullanılmasına yönelik seminerler ve uluslararası konferansla devam edecektir. Program aynı zamanda, hukuki destek vermek için avukatların alt hibe yoluyla uygun görülen STÖ’lerle eşleştirilerek, işbirliklerinin güçlenmesine de olanak sağlayacaktır.

Değerli katkıları için eğitmenlerimiz Çiğdem Sever, Kasım Akbaş ve Ceren Akçabay ile tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği