KARAR ANALİZ ATÖLYESİ

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) işbirliğinde “Dezavantajlı Grupların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde avukat ve stajyer avukatlara yönelik “Karar Analiz Atölyesi” düzenleyecektir. Katılmak isteyen avukat ve stajyer avukatların 7 Haziran tarihine kadar Başvuru Formunu doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Karar Analiz Atölyesi, baroların ve avukatların, dezavantajlı grupların (kadınlar, etnik ve/veya dini azınlıklar, mülteciler, engelliler, LGBTİ+lar vb.) adalete erişiminin güçlenmesi için etkili başvuru ve savunuculuk yapabilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu kapsamda açılan davalar ve verilen kararlar analiz edilerek, adalete erişimi sağlayacak etkili yollar ve pratik bilgiler paylaşılacaktır. Dezavantajlı grupların adalete erişiminin önündeki engellerin çözümünde insan hakları avukatlarının yeri, sınırlılıklar ve çözüm için yeni yöntemler gibi konuların da tartışmaya açılacağı Atölye’nin moderasyonu Doç. Dr. Çiğdem Sever ve Av. Dr. Kasım Akbaş tarafından yapılacaktır.

Dezavantajlı Grupların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi Projesi, baroların, insan hakları avukatlarının, sivil toplum örgütlerinin (STÖ) ve ilgili kurumların dezavantajlı grupların adalete erişimde yaşadığı problemlere çözüm üretme konusunda işbirliklerini arttırmak üzere beş pilot ilde (Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır ve Mardin) yürütülmektedir. İki yıl sürecek olan proje izleme ve raporlama, veri toplama çalıştayları, ulusal ve uluslararası mekanizmaların etkili kullanılmasına yönelik seminerler ve uluslararası konferansla devam edecektir.

Program aynı zamanda, hukuki destek vermek için avukatların alt hibe yoluyla uygun görülen STÖ’lerle eşleştirilerek, işbirliklerinin güçlenmesine de olanak sağlayacaktır.

Başvuru ve katılımla ilgili detaylar:

  • “Karar Analiz Atölyesi” İstanbul Barosu’na bağlı, tercihen mesleğinin ilk 5 yılında olan ve ilgili komisyonlarda (İnsan hakları merkezi/komisyonu, kadın hakları, çocuk hakları, LGBTİ+, mülteci/göçmen hakları, engelli hakları vb.) görev alan avukatlar ile sivil toplum örgütlerine destek sağlayan avukatlar ve stajyer avukatları kapsamaktadır.
  • Atölyeye katılmak isteyen avukatların 7 Haziran 2022, saat 12:00’a kadar Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir. Pandemi koşulları nedeniyle katılım 30 kişi ile sınırlı olup, başvuruların beklenen sayıdan fazla olması durumunda belirtilen tercih kriterleri ve çalışma alanları göz önünde bulundurulacaktır.

Projemizin nihai hedefi olan dezavantajlı grupların adalete erişiminin sağlanması ve ayrımsız bir toplum için yapacağınız katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederiz.

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği

Kategoriler: Duyurular