Erişilemeyene Erişmek: Engelli Kadın ve Kız Çocuklarının Adalete Erişimi

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Adli yardım ve yargı mekanizmalarına erişimin olmaması veya şikayetlerine yanıt alma olasılığının düşük olduğu gerçeği suçluları cesaretlendirmektedir. Engelli kadın ve kız çocukları açısından bu durumun hak ihlallerine karşı savunmasızlığı artırdığını unutmamak gerekir.

https://www.youtube.com/watch?v=tNwYmoP-4FE

Engelli kadınlar ve kız çocukları hem cinsiyet hem de engellilik temelinde karşılaştıkları ayrımcı tutum ve önyargılar nedeniyle toplumsal yaşamın her aşamasına etkin katılımda sorunlarla yüz yüze gelmektedir.

ESHİD olarak hedefimiz, engelli kadın ve kız çocuklarının adalete erişiminin güçlendirilmesine katkı sunmakla beraber sivil toplum örgütlerinin (STÖ) ve avukatların ayrımcılığa uğrama riski altında bulunan tüm grupların adalete erişimde yaşadığı problemlere çözüm üretme konusunda işbirliklerini arttırmaktır.

Adalete erişim konusunda ayrımcılığa uğradığınızı düşünüyorsanız ücretsiz hukuki destek için bize ulabilirsiniz.

Tel: 0501 212 72 77

E-posta: info@esithaklar.org

Not: Bu video Eşit Haklar için İzleme Derneği olarak yürüttüğümüz “Engelli Kadın ve Kız Çocuklarının Adalete Erişiminin Desteklenmesi” projesi kapsamında İsveç Başkonsolosluğu’nun maddi desteğiyle hazırlanmıştır. İçerik tamamıyla Eşit Haklar için İzleme Derneği’nin sorumluluğu altındadır ve İsveç Başkonsolosluğu’nun görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.