Webinar; Zihinsel Engelli Kız Çocuklarına Karşı Cinsel Şiddet İddialarını Etkili Soruşturma Yükümlülüğü

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

İsveç Başkonsolosluğu desteğinde “Erişilemeyene Erişmek” Projesi’yle de çoklu ve kesişimsel ayrımcılık riski altında bulunan engelli kadın ve kız çocuklarının adalete erişiminlerinin güçlendirilmesine odaklanıyoruz.

Webinarda, proje kapsamında Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi  Dr.Öğr.Üyesi Ömer E. Egeliği tarafından hazırlanan “Zihinsel Engelli Kız Çocuklarına Karşı Cinsel Şiddet İddialarını Etkili Soruşturma Yükümlülüğü” raporunu değerlendireceğiz. Raporun amacı, Türkiye’deki engelli kız çocuklarının karşılaştığı cinsel şiddet suçları karşısında devletin uluslararası ve ulusal hukuktan ileri gelen usuli yükümlülüklerini ortaya çıkartarak konuyla ilgili mevzuatı oluşturmakla sorumlu yasama; gerekli korumayı sağlamakla yükümlü yürütme erki ve soruşturma sürecinin öncelikli adresi olan yargı makamlarının soruna  dikkatlerini çekmek ve çözüm için harekete geçmelerini sağlamaktır.

Webinara Kayıt İçin https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc10Ck-_csaLAUl9zXvUCuMR_BqhCjqv27SsnJA8KujbaKRPA/viewform?pli=1

Kategoriler: Duyurular