İzleme ve Savunuculuk Ortaklıkları Yoluyla Türkiye’deki Dezavantajlı Grupların Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklarının Desteklenmesi Projesi Alt Hibe Çağrısı Sonuçları Açıklandı

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Eşit Haklar için İzleme Derneği (ESHİD) ve İnsan Hakları Bilgi ve Belge Sistemleri (HURIDOCS) ortaklığında yürütülen ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından İnsan Hakları ve Demokrasi Tematik Programı kapsamında desteklenen “İzleme ve Savunuculuk Ortaklıkları Yoluyla Türkiye’deki Dezavantajlı Grupların Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklarının Desteklenmesi” projesinin alt hibe programına başvuran bütün örgütlere teşekkür ederiz.

Alt hibe çağrımızın yararlanıcısı olan STÖ’ler ve küme yararlanıcı örgütleriyle ekonomik, sosyal ve kültürel haklar alanında faaliyet gösteren sivil toplum aktörlerinin sayısının azlığı yanında kapasite problemleri yaşadıkları bilgisinden hareketle sivil toplum aktörlerinin ve insan hakları savunucularının izleme, veri toplama, koruma, yönetme, savunuculuk faaliyetleri ve dijital güvenlik alanında kapasitelerini güçlendirerek etkinliklerini artırma fırsatı elde edeceğiz.

Alt Hibe Çağrımızın Yararlanıcı Örgütleri:*

1) Roman Hafıza Çalışmaları Derneği (Romani Godi)

2) Sulukule Gönüllüleri Derneği

3) Uçan Süpürge Derneği

 

* Yararlanıcı örgütler alfabetik olarak sıralanmıştır.

 

Alt Hibe Çağrısı Hakkında:

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) olarak İnsan Hakları Bilgi ve Belge Sistemleri (HURIDOCS) ile birlikte yürüttüğümüz “İzleme ve Savunuculuk Ortaklıkları Yoluyla Türkiye’deki Dezavantajlı Grupların Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklarının Desteklenmesi” projesi alt hibe programı çağrısı 8 Ağustos 2023’te ESHİD’in internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulmuştu.

İlan kapanış tarihi olan 4 Eylül 2023, saat 23.00’e kadar birbirinden iyi toplam 24 başvuru iletildi. Başvurusunu gerçekleştirmiş ve asgari şartları taşımasına rağmen başvuru belgelerini eksik gönderen başvuruculardan 11 Eylül tarihinde eksik belgelerini tamamlamalarını talep edildi.

Çağrımızın sonlanmasının ardından belgelerini tamamlanmasını talep edilen başvuruculardan:

3 başvuru, başvuru kapanış saatinden sonra başvurularını gönderdikleri için,

İki başvurudan biri istenen hiçbir ek belgeyi göndermediği, diğeri ise talep edilen ek belgeleri göndermediği için teknik değerlendirme aşamasından geçememiştir.

Teknik değerlendirmenin ardından, toplam 19 başvuru bağımsız değerlendiricilere göndermek üzere uygun bulundu. Alt hibe programımızın ilk döneminde yalnızca 3 başvurucu küme hibe almaya hak kazanacak olmasına rağmen başvuru rehberimizde yer alan değerlendirme esaslarına göre bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirilen 19 başvuru arasından en yüksek puanı alan ilk 6 adayın başvurularının ve puanlarının birbirine oldukça yakın ve başarılı olduğunu gördük. Son değerlendirmenin ardından  program dahilinde dezavantajlı grupların ekonomik, sosyal ve kültürel (ESK) haklara erişimini güçlendirme amacı doğrultusunda izleme ve savunuculuk faaliyeti yürütecek sivil toplum aktörlerinden oluşan 3 başvurucu yerel kümeye finansal ve teknik destek sağlanacaktır.

Kategoriler: arşiv