Nefret Söylemini Durdurmak İçin #HareketeGeç

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde 

Yönelik Kampanya Klavuzu

Kampanya Neyi ve Kimleri Hedefliyor: Türkiye’de son on yılda yapılan seçimlerde -giderek artan bir biçimde- dezavantajlı ve azınlık gruplara yönelik nefreti, ayrımcılığı, düşmanlığı kışkırtan seçim kampanyalarının yürütülmekte olduğunu görüyoruz. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde de aynı tabloyla karşı karşıyayız.

Hedefimiz, “Ayrımcılığa Karşı Ağ” üyesi sivil toplum örgütleri ve insan hakları savunucuları olarak nefret söyleminin toplum dokusunda yol açtığı kırılmaya dikkati çekerek, başta Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu (TİHEK) olmak üzere Siyasi Partiler ve Politikacılar ile tüm seçmenleri seçim dönemlerinde nefret söylemini durdurmaya yönelik ortak adım atmaya davet etmek.

 

Neler Yaptık?
  1. YSK ve TİHEK’e Resmi Başvuru Yaptık: Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Türkiye Eşitlik ve İnsan Hakları Kurumu’na (TİHEK) bu konuda etkili çözüm üretmesi için 10 maddeden oluşan taleplerimizi resmi başvuru ile ilettik. 
  2. Nefret Söylemini Durdurmaya Yönelik Manifesto: YSK, TİHEK, siyasi partiler, politikacılar ve seçmenler olarak seçim dönemlerinde nefret söylemini durdurmak için neler yapabileceğimize yönelik 10 maddeden oluşan bir manifesto yayınladık.
  3. Nefret Söylemini Durdurmak İçin #HareketeGeç ! mesajını yaygınlaştırmak üzere sosyal medya içeriklerini hazırladık.
Kampanyayı Desteklemek İçin Siz Neler Yapabilirsiniz?
  1. YSK ve TİHEK başvurularını imzalayabilirsiniz. Change.org aracılıyla imzalamak için buraya tıklayın!
  2. Nefret Söylemini Durdurmaya Yönelik Manifestoyu web sitenizde yayınlayabilir, ilgili sosyal medya içeriklerini paylaşabilirsiniz. Sosyal medya içeriklerini indirmek için buraya tıklayın!
  3. Nefret Söylemini Durdurmak İçin #HareketeGeç ! hastagi ile kendi sosyal medya içeriklerinizi paylaşabilirsiniz
  4. İlgili web sayfamızı www.esitlikizlememerkezi.org ziyaret ederek daha geniş bilgi alabilirsiniz.

Ek sorularınız için esitlikizlememerkezi@esithaklar.org adresinden bizimle bağlantıya geçebilirsiniz.